2011. augusztus 12., péntek

JLo segge, Naomi lába vol1

No, én eldöntöttem, hogy addig futok, amíg nem lesz olyan seggem mint JLo-nak és olyan lábaim mint Naomi Campbellnek. Ez utóbbi lesz a nehezebb, mert én 164 centi vagyok, vagyis épp egy magas Naomi lábával :D








Ezt a bejegyzést szeretném drága barátnőmnek, J. C. Gabinak ajánlani, egy kis motiváció:) Meg persze mindenkinek, aki fogyni szeretne vagy csak egészségesebben akar élni.


A fogyás aranyszabálya pofon egyszerű: égess el a több kalóriát a bevittnél. Ez három módon lehetséges:
1. egyél kevesebbet.
2. mozogj többet.
3. egyél kevesebbet és mozogj többet.


A leghatékonyabb módszer természetesen a 3. Mozgás és életmódváltás nélkül nincs értelme az egésznek, szóval mindenek előtt el kell döntened, hogy változtatni akarsz. Ez a legfontosabb lépés! Aztán el kell magad kötelezni a változtatás mellett. Ez azt jelenti, hogy látod (vizualizáció) és ÉRZED a célt. Ne csak lásd magad vékonyan, ÉREZD, hogy milyen jól érzed magad a bőrödben. Ha a céljaidat érzelemmel töltöd fel, sokkal erősebb rezgéseket küldesz az univerzumba. Ne felejtsd el, hogy az univerzum neked dolgozik, ezért a gondolataid teremtő erővel bírnak. Ez akkor is igaz, ha nem hiszel benne:) (Ez persze az élet minden területére vonatkozik. Érdemes olvasgatni a témában. Még akkor is, ha úgy gondolod, hogy ez blablablaaa:)...


Szóval jöjjenek a "Run you butt off" (http://www.amazon.com/Run-Your-Butt-Off-Breakthrough/dp/1605294047) című könyv tanácsai. Igazándiból semmi eget rengető újdonság nincs benne, viszont jól össze van szedve és konkrét gyakorlati tanácsokat fogalmaz meg. Elég hosszú, úgyhogy szerintem két post-ban fogom megírni.


1. szabály
Vezess ételnaplót
Írj le mindent, de tényleg mindent ami egy nap eszel, legalább egy héten keresztül. Mit ettél, mennyit ettél (mennyiség+kalória), hol etted,  (az asztalnál, a TV előtt ülve, stb). Ez a módszer segít rávilágítani a rossz szokásokra, így könnyebben változtathatsz rajtuk.


2. szabály
Egyél több proteint
A fehérje nélkül nincs izom. A fehérje megemésztése hosszú idő, ezért fehérjében gazdag ételek fogyasztása után tovább érezzük magunkat tele. A vércukorszintet is stabilan tartja, így kevésbé törnek ránk éhségrohamok. Az is fontos, hogy mikor visszük be a fehérjét: lehetőleg nap közben (ne este/éjjel) tegyük, és fontos, hogy minden étkezésre jusson.


3. szabály
Egyél színesen!
Magyarul: zöldség, gyümölcs! A természetes gyümölcscukor segít legyőzni az édesség utáni vágyat. A rostok segítik az emésztést és telítenek. Változatos, hiszen rengeteg zöldségből ill. gyümölcsből válogathatsz, így nem lesz unalmas a diéta.


4.szabály
Egyél rendesen!
Pár éve jött "divatba" az a módszer, hogy a napi 3 étkezés helyett egyél 6-szor, kevesebbet. Nos, azóta több vizsgálat is bebizonyította, hogy a dolog nem működik. Ehelyett ezeket javasolják:


Javaslat 1
8 a.m. Reggeli
12 p.m. Ebéd
4 p.m. Uzsonna
7 p.m. Vacsora



avagy:


Javaslat 2
7 a.m. Reggeli
10 a.m. kis 10 órai
1:30 p.m. Ebéd
5:30 p.m. Vacsora
9:30 p.m. Egészséges nass



Egyelőre ennyi, folyt köv. a hétvégén!


Beijosss amigos!

















2 megjegyzés:

  1. visszaolvastalak :)

    Ez a kajatéma érdekesen ingoványos (ál)tudományterület :) Nemrég volt a terepfutás topikon egész komoly társalgás a hányszor és mikor együnk témában, ott Oli a legújabb kutatási eredmények fényében azt írta, a legideálisabb volna egész délelőtt nem enni, viszont mozogni, dél körül kajálni aztán még egy-két alkalommal délután, este már semmit. Tehát épp a korábban hangoztatott, egyél sokszor ellentéte, a hosszú kajaszünet tűnik üdvözítőnek. Persze szociális és egyéb okok miatt nehezen megvalósítható ez így, de érdekes.

    VálaszTörlés
  2. Az baj, hogy már annyi "brit tudódok által bizonyított" módszer van, hogy ez ember nem tudja, kinek higgyen....

    VálaszTörlés